Klanten beoordelen ons met een 8.7

"Via hypotheekadvies Nederland ontving ik heel snel verschillende offertes. De keuze maken is dan niet zo lastig. Na overleg met mijn partner kozen we de meest geschikte hypotheek adviseur. Ontzettend fijn en snel!"
Jordi van Dijk

19 Hypotheekadviseurs in Maastricht

Op zoek naar een betrouwbaar Hypotheekadviseur in Maastricht?

Op zoek naar een betrouwbaar Hypotheekadviseur? In Maastricht zijn 19 Hypotheekadviseurs beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle dichtstbijzijnde vestigingen. Ieder Hypotheekadviseur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. contactgegevens en adresgegevens.

Een huis is voor heel veel mensen de grootste aankoop die ze in hun leven doen. Een hypotheek is dan ook niet zomaar iets. Een hypotheek afsluiten in Maastricht is een grote stap voor heel veel mensen. Misschien wel de grootste stap van hun leven. Een hypotheek is één van de grootste uitgaven in je leven. Daarom is het belangrijk om vertrouwd en deskundig hypotheekadvies te krijgen. Een hypotheekadviseur helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Iedere hypotheekadviseur uit de regio Maastricht geeft weer op zijn of haar manier advies, maar hoe vind je nu een adviseur die bij jou past? Wij helpen je graag de beste adviseur te vinden in Maastricht! Op Hypotheekadvies Nederland hebben alle hypotheekadviseurs uit Maastricht een eigen profielpagina. Hier staan de aanwezige hypotheekadviseurs met al hun gegevens. Zo kun je hen ook persoonlijk benaderen.

De juiste adviseur in Maastricht gevonden?

Na jouw aanvraag, ontvang je verschillende offertes en maak je makkelijk en snel direct een afspraak met de door jou gekozen adviseur uit Maastricht. Het eerste gesprek is bij de hypotheekadviseurs vrijblijvend en kost je niets. Door aan te geven waar je hypotheekadvies over wilt en wanneer jij wilt afspreken, krijgt de hypotheek adviseur een goed beeld van de situatie. De hypotheekadviseurs ontvangen vervolgens jouw gegevens en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Service en gemak

Komt er geen afspraak tot stand met door jou gekozen hypotheekadviseur uit Maastricht, dan heb je de mogelijkheid om alsnog contact op te nemen met de andere adviseurs. Zo wordt je alsnog snel en voordelig geholpen met jouw hypotheekvraag.

Welke hypotheekvorm is er het meest geschikt voor jou?

Bij het afsluiten van een hypotheek in Maastricht, kun je kiezen uit verschillende hypotheekvormen. De bekendste zijn de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Ook is er onder andere de spaarhypotheek. Maar welke hypotheekvormen zijn er precies en wat houden die hypotheekvormen in? En hoe weet je welke er bij jou past.

Hoe werkt een hypotheek in Maastricht?

Simpel gezegd betekent een hypotheek dat je geld leent bij een geldverstrekker om een huis te kopen. Het huis dient hierbij als onderpand voor de lening. In de meeste gevallen verwacht een geldverstrekker uit Maastricht twee dingen van jou: dat je iedere maand een deel van het geleende bedrag terugbetaalt (dat noemen we de aflossing) en dat je een vergoeding betaalt voor het beschikbaar stellen van het geld (de welbekende rente). Afhankelijk van de hypotheekvorm en de aflossingsperiode wordt de rente berekend.

Hypotheekrenteaftrek

Een van de verschillen tussen de diverse hypotheekvormen zit hem in de hypotheekrenteaftrek. Bij de ene hypotheekvorm kun je meer van deze aftrek profiteren dan bij de andere hypotheekvorm. Bij sommige hypotheekvormen heb je er zelfs helemaal geen recht op.

Hypotheekrenteaftrek houdt in dat je de rente die je betaalt over de lening in veel gevallen mag aftrekken van je bruto inkomen. Over dit deel van je inkomen betaal je dan geen inkomstenbelasting. Zo krijg je indirect een deel van de betaalde rente terug. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.

 1. De rente die je wilt aftrekken, is afkomstig van de hypotheek die je hebt gebruikt voor de aankoop, de verbetering of het onderhoud van een woning. Deze woning moet geregistreerd staan als jouw hoofdverblijf. Rente voor een hypotheekschuld die bedoeld is voor een tweede woning is niet aftrekbaar.
 2. Je kunt de hypotheekrente maximaal 30 jaar aftrekken.
 3. Als je je woning verkoopt en binnen drie jaar een nieuwe woning gaat kopen, dan moet je de vrijgekomen overwaarde gebruiken voor het aanschaffen van de nieuwe woning. Als je ervoor kiest om dit niet te doen, dan is er geen hypotheekrenteaftrek mogelijk over het bedrag van de overwaarde.

Meest gekozen hypotheekvormen in Maastricht

Hoeveel rente je mag aftrekken, hangt onder andere af van de hypotheekvorm die je kiest. Er bestaan verschillende hypotheekvormen, die voornamelijk verschillen in de manier waarop je je hypotheek aflost.

Als je als nieuwe huiseigenaren in aanmerking wilt komen voor hypotheekrenteaftrek, kun je sinds 2013 nog maar uit twee hypotheekvormen kiezen: de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Dit zijn dan ook de meest gekozen hypotheekvormen.

Naast de bekende startershypotheek is er tegenwoordig ook een speciale startershypotheek die je mag aflossen in 40 jaar in plaats van 30 jaar. Deze startershypotheek is bij enkele hypotheekverstrekkers te verkrijgen. Bij deze lening is echter wel maar 30 jaar hypotheekrenteaftrek mogelijk. Aangezien deze hypotheekvorm nog nieuw is, kan het ingewikkeld zijn om deze goed te regelen.

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is een van de meest gekozen hypotheekvormen waarbij je iedere maand een vast bedrag aflossing betaalt. De hoogte van de aflossing wordt berekend aan de hand de looptijd en de schuld van de lening. Omdat je hypotheekschuld elke maand lager wordt, wordt ook je rentebedrag iedere maand iets lager. Daardoor nemen je maandlasten gedurende de looptijd af.

Kenmerken van de lineaire hypotheek:
 • Je betaalt een vast maandbedrag aan aflossing.
 • Het rentebedrag daalt per maand.
 • Je maandlasten dalen en zijn dus het hoogst aan het begin.
 • Je hebt zekerheid dat je de hypotheek volledig aflost.

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je iedere maand exact hetzelfde bedrag betaalt, ook wel de annuïteit genoemd. Dit bedrag is de som van een bedrag aan aflossing en rente. Wel verandert de samenstelling van dit totale bedrag gedurende de looptijd van de hypotheek. In het begin betaal je veel rente en los je een laag bedrag af. Naarmate de looptijd vordert, ga je steeds minder rente betalen en los je een steeds hoger bedrag af.

Door het hoge renteaandeel aan het begin van de looptijd profiteer je maximaal van de hypotheekrenteaftrek in Maastricht

Kenmerken van de annuïteitenhypotheek:
 • De maandelijkse aflossing stijgt tijdens de looptijd.
 • De rente daalt tijdens de looptijd.
 • De netto maandlasten stijgen tijdens de looptijd (steeds minder hypotheekrenteaftrek).
 • Je hebt zekerheid dat je de hypotheek volledig aflost.

Extra aflossen op jouw hypotheek

Bij iedere hypotheekvorm kun je er voor kiezen om extra af te lossen op je hypotheek. Je moet hierbij wel rekening houden met de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Het extra aflossen brengt wel bepaalde voor- en nadelen met zich mee.

De voordelen van extra aflossen zijn:
 • Je betaalt je hypotheekschuld sneller af.
 • Je verlaagt daarmee je bruto maandlasten.
 • Doordat je aflost, loopt de geldverstrekker minder risico dat hij het geld niet terugkrijgt. Daardoor kun je je renteopslag verlagen.
 • De kans is kleiner dat er bij het verkopen van de woning een restschuld overblijft.
De nadelen van extra aflossen:
 • Het lagere rentebedrag betekent ook dat je minder hypotheekrente kunt aftrekken.
 • De overwaarde van je woning kan toenemen, wat effect kan hebben op de bijleenregeling bij het kopen van een nieuwe woning.
 • Extra aflossen kan invloed hebben op de zorg- en kindertoeslagen die je ontvangt.
 • Je hebt kans dat je een boeterente moet betalen. Kijk daarom goed naar het bedrag dat je bij jouw geldverstrekker maximaal mag aflossen per jaar (en naar de andere voorwaarden).

Wil je weten of extra aflossen op je hypotheek in Maastricht voor jou voordelig kan zijn? Dan is het aan te raden om eerst met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan voor persoonlijk advies.

Welke hypotheekvorm past het beste bij mij?

Wanneer je wilt profiteren van hypotheekrenteaftrek dan zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek beide erg interessant.

Een annuïteitenhypotheek is in veel situaties gunstig voor mensen die nog niet heel veel verdienen, maar verwachten in de toekomst meer te gaan verdienen. De netto maandlasten zijn namelijk in het begin laag en lopen gedurende de looptijd op. De maandlasten groeien dus naar verwachting met je inkomen mee.

Een lineaire hypotheek is interessant voor mensen die weinig risico willen lopen en zo snel mogelijk van de hoge hypotheeklasten af willen zijn. De maandlasten zijn bij aanvang van de hypotheek hoog, maar gedurende de looptijd houd je steeds meer geld over voor andere zaken. Deze aflossingsvorm is tevens interessant voor mensen die een inkomensdaling verwachten in de nabije toekomst, zoals mensen die verwachten minder te gaan werken of die met pensioen gaan.

Maar wat als ik al een bestaande hypotheek in Maastricht heb?

Onder bepaalde voorwaarden kan je de hypotheek nog voortzetten met de oude belastingregels. Je valt dan namelijk onder het overgangsrecht. Een hypotheekadviseur kan de mogelijkheden voor je in kaart brengen.

Gebruikmaken van het overgangsrecht

Sinds 1 januari 2013 is de regelgeving omtrent de hypotheekrenteaftrek veranderd. Wanneer je voor deze datum al een eigenwoningschuld had, val je onder het overgangsrecht. Je kunt van dit recht gebruikmaken als je een eigenwoningschuld hebt die op 31 december 2012 bekend was. Het bedrag van de schuld op dat moment is ook het bedrag dat onder het overgangsrecht valt. Er is sprake van een eigenwoningschuld vóór 1 januari 2013 als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je hebt op 31 december 2012 een woning in bezit als hoofdverblijf waarop een hypotheek rust.
 • Of je hebt je woning in 2012 verkocht en hebt in 2013 een nieuwe woning gekocht waarvoor je een schuld bent aangegaan.
 • Of je hebt in 2012 een woning gekocht en bent daarbij een onherroepelijke schriftelijke koopovereenkomst aangegaan.
 • Of je bent in 2012 een onherroepelijke en schriftelijke overeenkomst aangegaan voor een verbouwing. De schuld die hiervoor is aangegaan, valt onder het overgangsrecht.

Wanneer je een gedeelte van deze schuld aflost, behoud je alsnog het overgangsrecht over het bedrag van deze aflossing. Voorwaarde daarvoor is dat je uiterlijk in het daarop volgende jaar een nieuwe eigenwoningschuld aangaat. Als je gaat verhuizen en een nieuwe hypotheek aangaat, gelden de oude regels voor de bestaande hypotheekschuld. Heb je een hogere hypotheek nodig om het nieuwe huis te kopen? Dan valt het bedrag dat je extra moet lenen aan hypotheek onder de nieuwe regeling en dus onder de nieuwe hypotheekregels.

Nationale Hypotheek Garantie

Wil jij graag extra zekerheid bij het afsluiten van een hypotheek in Maastricht? Dan is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) iets voor jou. Maar wat houdt de NHG in en wanneer kom je ervoor in aanmerking?

De Nationale Hypotheek Garantie is een borgstelling aangeboden vanuit het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). De doelstelling van het WEW is om consumenten op een veilige en verantwoorde manier geld te laten lenen.

Rentevoordeel NHG

Omdat ook geldverstrekkers meer zekerheid krijgen als jij een hypotheek met NHG afsluit, bieden ze jou in ruil daarvoor rentekorting aan. De rentekorting kan zelfs oplopen tot 1% en geldt voor de gehele looptijd. Hierdoor kun je (tien)duizenden euro’s besparen.

De kosten voor NHG heb je vaak binnen 1 tot 3 jaar terugverdiend. Een hypotheek mét NHG is dan ook vaak een stuk voordeliger dan een hypotheek zonder NHG.

Alleen als je meer dan 40% van de woningwaarde met eigen geld financiert is een hypotheek zónder Nationale Hypotheek Garantie vaak voordeliger.

Vergelijk en bespaar op hypotheekadvies!

Wilt u het liefst tegen zo laag mogelijke hypotheekadvies kosten in Maastricht geholpen worden? Dan bent u bij HypotheekAdviesNederland.nl aan het juiste adres! Bij ons kunt u gemakkelijk de offertes van enkele goedkope hypotheekadviseurs opvragen en deze vergelijken!